Hüseyin Sözer, Arakan’da müslümanlara yapılan zulme dikkat çekti

Hüseyin Sözer, Arakan’da müslümanlara yapılan zulme dikkat çekti
Yayınlama: 31.08.2017
Düzenleme: 09.11.2017 14:39
0
A+
A-

Ülkü Ocakları İstanbul 2. Bölge ve Üsküdar İlçe Başkanı Hüseyin Sözer, Kurban Bayramı mesajı yayınlandı. Sözer mesajında, özellikle Arakan’da müslümanlara yapılan zulme dikkat çekerek, “Yüce Allah’tan niyazımız, mübarek Kurban bayramı hürmetine zalimlerin kahrolması, mazlumların huzura kavuşmasıdır” dedi.

Sözer, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Paylaşmanın ve yakınlaşmanın en güzel vesilelerinden olan Kurban Bayramı’na erişmenin sevincini yaşamaktayız. Bayramlar; kardeşlik bağlarımızı pekiştirdiğimiz, küskünlükleri geride bırakıp birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz kıymetli zaman dilimleridir. Bayramlarımızda muhtaçlara yardım elinin uzatılması, veren el ile alan elin buluşması, çocukların sevindirilmesi, sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde inançlarımızı, örf ve adetlerimizi uygulayarak bu özel günlerin yaşatılması ve canlı tutulması hepimizin ortak sorumluluğudur.

“Sırf Müslüman oldukları için katlediliyor”

Ancak Türk-İslam Alemi’nin bir çok yerinde zulüm devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz günlerde Arakan’da sırf Müslüman olduğu için insanlar katledilmektedir. Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız Katil Çin zulmü altındadır.  Yüce Allah’tan niyazımız, mübarek Kurban Bayramı hürmetine zalimlerin kahrolması, mazlumların huzura kavuşmasıdır. Bu duygu ve düşünceler içinde Üsküdarlı hemşerilerimin, tüm vatandaşlarımızın ve bütün Türk-İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, Milletimiz ve İslam Alemi’nde birlik ve beraberliğin sağlanarak hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”