“Roman Hayat Projesi”nde sertifikalar verildi

“Roman Hayat Projesi”nde sertifikalar verildi
Yayınlama: 03.11.2017
Düzenleme: 09.11.2017 14:39
0
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi” hibe programı kapsamında hibe desteği alan Roman Hayat Projesi için Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapanış programı düzenlendi.

İstanbul Körpe Kalemler Kültür ve Sanat Derneğinin hayata geçirdiği Roman Hayat Projesi kapsamında eğitim alan kursiyerler “Keşanlı Ali Destanı Tiyatro Oyunu” ve “Roman Tasavvuf Topluluğu” ilk sahne deneyimlerini Üsküdarlılar ile paylaştılar.

Tiyatro ve müzik alanında sertifikalar verildi

Üsküdar Kaymakamlığı Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de iştirakçi olarak yer aldığı proje kapsamında Kapanış konuşmasını İskök Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Avşaroğlu’nun yaptığı gecede “Üsküdar’da 18-35 yaş arası 24 roman kursiyerimiz tiyatro oyunculuğu alanında 32 kursiyerimize de Türk Sanat Müziği Hicaz Makamı ve Repertuarı alanında MEB onaylı mesleki eğitimler verilerek sertifika almaları sağlanmıştır. Projenin sürdürülebilirliği konusunda kararlıyız. Kursiyerler, tiyatro oyunları ile 6 Kasım 2017 Çekmeköy Belediyesi, 7 Kasım 2017 tarihinde Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Keşanlı Ali Destanı oyununu tiyatro severlere sergileyecek olmanın heyecanını yaşıyorlar. Roman vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliğine katkı sağlayacak bu projenin sahne gösterimlerine tum sanatseverleri davet ediyoruz” diyerek, sözü proje sloganı olan ‘SAHNENİN RENKLERİ’ne bıraktı.