Ayla Ağabegüm, Üsküdar’da öğretmenlerle buluştu

Ayla Ağabegüm, Üsküdar’da öğretmenlerle buluştu
Yayınlama: 02.12.2017
Düzenleme: 02.12.2017 13:33
0
A+
A-

Bildiklerini öğretmenin hazzını doruklarda yaşayan yüreği heyecanla dolu, sözlerini inci gibi dizen, haksızlık karşısında susmayan, eleştirirken dahi merhameti ve insafı elden bırakmayan bir münevver olan Ayla Ağabegüm, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gerçekleştirdiği bir organizasyonla öğretmenlerle Adile Sultan Kasrı’nda çay saatinde buluştu.

Öğretmenlik hayatında yaşadığı çarpıcı hatıralarını öğretmenlere anlatan Ayla Ağabegüm, Türk Edebiyatı Vakfı’nda geçirdiği yıllarına ve Ahmet Kabaklı hocaya dair anılarını da anlatı.

Anadolu kültürünün duru nefesini hayatından eksik etmeyen, toplumun kanayan yaralarını sarmak için mücadele etmekten asla bıkıp usanmayan adeta bir toplum mimarı olan Ayla Ağabegüm, öğretmenliğin sadece bir meslek olmadığının bu sebeple öğretmenin emeklisinin olamayacağının altını çizdi.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, genç öğretmenlerin tecrübeli öğretmenlerle bir araya gelerek birikimlerini onlara aktarmalarının öğretmenlerin gelişimi, dolayısıyla eğitim kalitesinin artması için elzem olduğunu ifade etti. Bu manada Ayla Ağabegüm gibi bir değeri öğretmenlerle buluşturmaktan son derece memnun olduğunu söyledi.

Üsküdarlı öğretmenlerin de katılımlarıyla yön verdiği, akıllarındaki sorulara cevaplar buldukları sohbet, samimi ve sıcak bir havada gerçekleşti.

Program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sinan Aydın, Ayla Ağabegüm’e günün anısına bir armağan takdiminde bulundu.

Ayla Ağabegüm kimdir?

Ayla Ağabegüm 1940 yılında Bilecik’te doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi (1967). İstanbul liselerinde birçok edip, yazar ve gazetecinin Edebiyat öğretmenliğini yaptı. 1985-1990 yılları arası Türk Edebiyatı dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yürüttü. Özellikle “Öğretmen Günlüğü” başlığı ile yazdığı yazıları ilgi topladı. Sözle Direnmek (1992) adlı bir deneme kitabı ve Mısralarla Konuşsak isimli bir şiir kitabı bulunmaktadır.