Başkan Türkmen: Kimse bizi cami yıkmakla itham edemez!

Başkan Türkmen: Kimse bizi cami yıkmakla itham edemez!
Yayınlama: 04.10.2018
Düzenleme: 04.10.2018 19:08
0
A+
A-

Üsküdar Kirazlıtepe’de bulunan Esentepe Camii’nin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmasından sonra, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Üsküdar’da son 4,5 yılda 50 den fazla cami yapan/yaptıran belediyemizi cami yıkmakla itham etmenin gerçekle alakası yoktur. Kirazlıtepe Esentepe Camimiz de kentsel dönüşüm kapsamında ibadete kapatılmış, yeniden yapılmak üzere yıkılmıştır. Aksine söylemlere itibar etmeyiniz.”

YENİDEN YAPILMAK ÜZERE YIKILDI

Üsküdar Belediye Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar Kirazlıtepe mahallemizde, toplamda 180 bin metrekare bir alan, riskli alan gerekçesiyle Ocak 2018’de kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Bu arazi içerisindeki gerek vatandaşımıza ait özel konutlar, gerek kamuya ait binaların riskli alandan sonraki süreci, işlemleri başladı. Hak sahipleriyle anlaşarak konutların tahliyesi ve yıkım süreci devam ederken, bu camiyle ilgili Ağustos ayının 2’sinde Üsküdar Müftülüğü ve Kaymakamlığın oluruyla, cami ibadete kapatıldı. Çünkü cami de dönüşüm alanında. Caminin altındaki Kur’an kursu eğitimine ara verildi. Lojman, imam tahliye edildi” dedi.