2 bin İstanbullu Üsküdar’ı koşacak

2 bin İstanbullu Üsküdar’ı koşacak
Yayınlama: 26.07.2019
3
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkânı sunan ‘İstanbul’u Koşuyorum’ etkinliklerinin bu yıl ki ikinci yarışı olan Üsküdar Etabı 28 Temmuz 2019 Pazar günü yaklaşık 2 bin İstanbullunun katılımı ile gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ‘İstanbul’u Koşuyorum’ serilerinin bu yıl ikinci yarışı 28 Temmuz Pazar günü Üsküdar’da düzenlenecek. “Trafiksiz bir Üsküdar’da koşmak ister misin?” sloganı ile gerçekleştirilecek etkinlikte yaklaşık 2 bin İstanbullu araçsız ve trafiksiz bir Üsküdar’da koşacak.

Üsküdar Evlendirme dairesi önünden Harem Otogarı’na, otogarın önünde bulunan göbekten geriye dönerek sahil şeridinde 3 tur koşarak parkuru tamamlayacaklar. 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek çipli koşuda, dereceye giren koşucular ödüllendirilecek.

Yarış ve eğlence bir arada

‘İstanbul’u Koşuyorum’ serisinin Üsküdar Etabı nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başlayacak. Organizasyon Dj Performansı ile renklenirken ödül töreninin ardından son bulacak. İstanbullular hem yarışacak hem de eğlenceli bir Pazar yaşayacak.

Yıl boyunca devam edecek

Bu yıl ki ‘İstanbul’u Koşuyorum’ serisi biri özel etap olmak üzere 5 etaptan oluşacak. “İstanbul’u Koşuyorum” 4. Sezonun ilk yarışı Dünya Kadınlar Günü özel etabı ile Mart ayında gerçekleştirilmişti. Üsküdar Etabı sonrası yarışlar; Caddebostan Etabı, Bakırköy Etabı ve serinin son yarışı olan Bebek Etabıyla yıl boyunca devam edecek.

‘İstanbul’u Koşuyorum’ projesi, başta İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere, Türkiye’deki yol yarışlarına katılımı teşvik etmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemek, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek, koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla 2016 yılında hayata geçirildi.

10 km’lik parkurlarda koşulan yarışlar, elektronik zamanlama çipleri ile ölçülüyor. Dereceye girenlerin çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği koşuların her birinde özel tasarımlı ayrı bir madalya veriliyor. 4 seri yarışı da tamamlayan koşucular madalyalarını birleştirerek ‘İstanbul’u Koşuyorum’ madalyasını tamamlamış olacaklar.