İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, Üsküdar Mimar Sinan Meydanı açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, Üsküdar Mimar Sinan Meydanı açıklaması
Yayınlama: 17.08.2019
Düzenleme: 17.08.2019 12:00
0
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaa edilen Üsküdar Mimar Sinan Meydanı’nda incelemelerde bulunan Başkan Ekrem İmamoğlu, burada basın açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, şantiye yetkilileri teknik bilgiler verdi. Yetililere, şantiye bitişiğindeki Şemsi Paşa Camii’nin temelinde, alan düzenleme inşaatı sırasında hasar oluştuğu iddialarını soran İmamoğlu, “Yaptığımız ölçümlerde caminin temelinde bir sorun olmadığını, sadece duvarlarında kısmi çatlaklar oluştuğunu tespit ettik” yanıtını aldı. İmamoğlu, alan düzenleme inşaatının, çevredeki insanlara ve tarihi yapılara zarar vermeden, en kısa sürede tamamlanmasını ve kesintisiz yaya akışına açılmasını istedi.

İmamoğlu’nun dikkat çektiği bir başka konu ise Üsküdar’da İBB tarafından inşa edilen “Mimar Sinan Meydanı” ile ilgili bölge esnafından gelen tepkiler oldu. İmamoğlu, meydan çalışmasından etkilenen esnaf ve yetkililerin ortak bir masa etrafında buluşmasını istedi. Konuyla ilgili en kısa sürede çalışma başlatılması kararı alındı.