Yatılı Kuran kursunda cinsel istismar: 3 eğitmen tutuklandı

Yatılı Kuran kursunda cinsel istismar: 3 eğitmen tutuklandı
Yayınlama: 03.09.2019
Düzenleme: 07.09.2019 12:08
0
A+
A-

Ümraniye’de Fıkıh-Der adlı ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, kurs sorumlusu Ömer Işıktekin ve eğitmenler Hacı Serkan Bektaş ile Tarık Bektaş çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle tutuklandılar.

Fıkıh-Der’de yaşanan istismar kurstan ayrılan 17 yaşındaki H.R.Ö. isimli çocuğun ocak ayında yaşadıklarını polise giderek anlatmasıyla ortaya çıktı.

H.R.Ö’nün verdiği ifadenin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 6 öğrenci de polise giderek şikâyette bulundu. İddialar üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirdi.

http://www.uskudarsurucukursu.com.tr

İddianamede 6 çocuğa yönelik ‘Cinsel saldırı’ suçunu işlediği belirtilen kurs sorumlusu Ömer I.’145 yıla kadar hapsi istendi. Kursta eğitici olan şüpheli Hacı Serkan Bektaş’ın mağdur öğrenci H.R.Ö. ve Y.E.T.’ye yönelik olarak ‘zincirleme cinsel saldırı’ suçunu işlediği yönünde birden fazla mağdur beyanı bulunduğunun aktarıldığı iddianamede şüpheli için 50 yıla kadar hapis cezası istendi.

H.R.Ö.’ye yönelik olarak ‘Zincirleme nitelikte cinsel saldırı” suçunu işlediği iddia edilen Tarık Bektaş’ın ise 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Çıkarıldıkları ilk duruşmada iddiaları reddeden 3 şüpheli tutuklandı.

KADEM’den basın açıklaması

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İstanbul Ümraniye’de ruhsatsız bir kursta yaşanan cinsel istismar hakkında basın açıklamasında bulundu. Kadem’den yapılan açıklamada, “İstismar felakettir, sessiz kalma” denildi.

Açıklamada, “İstanbul Ümraniye’de ruhsatsız bir kursta, 5 yıl önce öğrencilere cinsel istismarda bulunulduğu haberi bizleri dehşete düşürmüştür. Evrensel bir sorun olan çocuk istismarı, etnisite, din, ırk, mezhep ve cinsiyet ayırt etmeksizin gerçekleşen, ailenin ve toplumun bütünlüğünü felakete sürükleyen alçakça bir durumdur. Bu doğrultuda hiç vakit kaybetmeksizin, sapıkların en ağır cezayı almasını, bu cezanın gelecekteki olayların önünü almak için bir emsal olmasını ve adaletin sağlanmasını beklemekteyiz. Çocuklarımızın bedenlerine uzanan kirli ve sapık ellere “Artık Yeter!” diyoruz. Toplumsal, ahlaki ve manevi değerlerimizin aşağılık zihniyetlerin gölgesinde yıpranmasına izin vermemek için; çocukların ve ailelerinin yanında durmayı kendimize görev addediyoruz. Bizler, toplumun her kesimine karşı her türlü şiddetin kabul edilemez olduğuna inanan bir sivil toplum kuruluşu olarak diyoruz ki: ‘İstismar felakettir’. Masum çocukların değil, sapıkların utanç içinde yaşayacağı bir dünya için, tüm kamuoyunun bu davada teyakkuz halinde olmasının, çocukların ve ailelerinin adalet arayışında yanlarında durmasının önemine tekrar dikkat çekiyor, herkesi mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz” denildi.