İstikbarat örgütlerinin kullandıği kaynaklar

İstikbarat örgütlerinin kullandıği kaynaklar
Yayınlama: 21.09.2019
Düzenleme: 23.09.2019 10:52
0
A+
A-

Rahmi MAKUL

DÜNYADA ( ŞİMDİ GÜNCEL OLDUĞU İÇİN YAZIYORUM ) TÜM İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİNİN KAYNAKLARI ŞUNLARDIR.
1- AÇIK İSTİHBARAT
2- KAPALI İSTİHBARAT

1 AÇIK İSTİHBARAT : BU GÜN EN GÜÇLÜ İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİNİN BİLE HABER KAYNAKLARININ % 85 İNİ KAPSAR.

BUNLAR; O ÜLKEDE; DERNEKLER, VAKIFLAR, PLATFORMLAR, GAZETELER, DERGİLER, RADYOLAR TELEVİZYONLAR, HALK ARASINDA KONUŞULANLAR, EĞİLİMLER, HABERLER. DİR…YANİ İNFORMATİK KAYNAKLAR VE BİLGİLERDİR…..

BU BİLGİLER İSTİHBARAT MERKEZLERİNDE TOPLANIR VE İŞLENEREK,YORUM (( ÇOKLU YORUM, DİSİPLİNLER ARASILIK )) YAPILARAK İSTİHBARAT HALİNE DÖNÜŞÜR, BUNUN İÇİNDE FORMASYON ŞART, FORMASYON OLMADAN YORUM OLAMAZ, İSTİHBARAT OLAMAZ..

Şimdi burada şunu özellikle belirtmek istiyorum, kültürlü, çok okuyan çok konuşan, dernekleşmiş, vakıflaşmış yani örgütlenmiş ve BELLİ BİR FORMASYONA ulaşmış , çoklu iletişim sürkülasyon içersindeki örgütlü toplumları uzaktan kumanda ile yönetmek zordur. Çünkü o toplumda yaşayan insanlar, kendilerine karşı uygulanacak olan istihbarat programlarına doğal bir KARŞI KOYMA refleksi oluşturmuş olurlar. BATI TOPLUMLARI BUNA ÖRNEKTİR…Bu gün özellikle Orta doğuda ve uzak doğuda Müslüman olduğu söylenen insanların yaşadığı ve sürekli Müslüman kanının akıtıldığı coğrafyada oynanan oyunlar, insan kalitesine ulaşamamış, müslüman olduğuna inanan, ama sadece inanan, ama Müslümanlığı bile tartışılabilen, Koyun, eşşek gibi canlılarla bazen mukayese edilen, ( Çünkü koyun koyunluğunu yapıyor, Eşek eşekliğini yapıyor. Burada sorun insan, insan ise insanlığını yapmıyor, o zaman ne oluyor, eleştirdiğimiz koyundan bile aşağı bir konum kazanıyor diyebiliriz ) bir noktada bulunan gürüh ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorlar.

ÇOK ACI, ÇOK VAHIM VE BİR O KADAR DA DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR.

Değerli arkadaşlar, konulara vakıf bir insan olarak söylüyorum, hepimiz bundan ders çıkarmalıyız, başımızı öne eğip, hatalarımızın muhakemesini yaparak bundan sonra neler yapabileceğimizi, çok ciddi bir şekilde düşünüp programlamalıyız..

TABİ BU ARADA TÜRKİYENİN ORTADOĞUDA NASIL BİR DIŞ POLİTİKASININ OLMASININ GEREKTİĞİ İLE İLGİLİ OLARAK KONULARIN ÇOK TARTIŞILDIĞI ORTAMLARDA KATKI SAĞLAMAK ÜZERE BULUNMUŞ BİR İNSAN OLARAK ŞUNU DA BELİRTMEK İSTİYORUM.

Orta doğuda Türkiye’nin politikasının olmadığını, adeta politikasızlığın bir politika olduğu dönemler yaşadık. Şimdi ise bir politikasının olduğunu görüyoruz. Politika beraberinde bir takım riskleri de getirir, bunları üstlenebilecek gücünüz var mı, uygulayacak insan kaliteniz var mı, özetle F O R M A S Y O N U N U Z Var mı…. Yoksa çok vahim olaylar yaşayabiliriz…….

KAPALI İSTİHBARAT, Bir istihbarat örgütünün kendi öz kaynakları ile elde ettiğidir, en güçlülerinin bile kaynakları % 15 i geçmez. Bu nedenlerden dolayı açık istihbarat kabiliyeti güçlü olan istihbarat örgütleri, kendini yönetmekten aciz olan ülkelerde istediği gibi at oynatırlar. Onun için BATI TOPLUMLARINI, kolay kolay oyuna getiremezler.

NOT. GÜÇLÜ ÜLKELER KAMUOYU OLUŞUMUNA KATKI SAĞLAYACAK, AÇIK İSTİHBARAT KAYNAKLARINI DA KENDİLERİ OLUŞTURURLAR

İletişim Fakültesi Dekanlığı yapmış, BERABER PARTI KURMÜŞ OLDUĞUM Ortadoğu uzamanı bir değerli dostum, yukarıda çok özetini yapmış olduğum bana ait bu sunumun Üniversitede tez konusu olabileceğini, olması gerektiğini söylemişti…..