Oğuz Çepni Boyu Birliği 2. Çalıştayı’nı Üsküdar’da yaptı

Oğuz Çepni Boyu Birliği 2. Çalıştayı’nı Üsküdar’da yaptı
Yayınlama: 30.12.2019
5
A+
A-

Oğuz Çepni Boyu Birliği 2. Büyük Çalıştay Toplantısı’nı, Üsküdar Belediyesi Mavi Salon’da büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

Oğuzların 24 boyundan en kalabalık olanlarından Türkiye, Azerbaycan ve Balkanlardaki Türklerin atası olarak kabul edilen “OĞUZHAN”ın soyundan gelen Çepniler, Türkiye’nin heryerinden gelerek, Üsküdar’daki 2.ncisi organize edilen çalıştay toplantısına adeta akın ettiler.

Türkiye’nin yaklaşık elli vilayetinden 200 üst düzey temsilcinin katılım sağladığı çalıştay toplantısına yoğun katılımın olması gözlerden kaçmadı.

Toplantıya Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, işadamları, STK başkanları, bürokratlar, akademisyenlerden Prof. Necati Demir, Prof. Harun Demirkaya, Doç. M. Hanefi Bostan, Kariyer Akademisi Üsküdar ve Hergün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Odabaş, tarihçi Ayhan Yüksel Birlik, federasyon, konfederasyon başkanları, sanatçılar, inanç önderleri, siyasetçiler, emekli Korgeneral Selahattin Uğurlu, meslek grupları ve dernek başkanları yoğun katılım sağladılar.

Sabah kahvaltısıyla başlayan çalıştay toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘ndan sonra kürsü konuşmalarıyla devam etti.
Açılış konuşmasını birliğin başkanlığını yürüten Harun Özdemir‘in, Çepni Boyu Birliği oluşumu ve geleceği hakkında bilgilendirme yaparak başlattı.
Özdemir konuşmasını, birliğin oluşumunda destekleri olan Sırrı Oğuz, Adem Dağıdır, Ali İhsan Çepni, Mesut Altıntaş, Hüseyin Koca, Ferdi Kılınç‘ı yanına alarak yaptı.

Sonrasında çalıştay toplantısını yönetmek için divan başkanı ve heyeti oluşturuldu.
Divan başkanlığına Prof. Harun Demirkaya, Divan üyeliklerine Prof. Necati Demir, Doç. M. Hanefi Bostan, Sırrı Oğuz ve Harun Özdemir seçildi.

Sonuç olarak Oğuz Çepni Boyu Birliği‘nin dünya çapında ve Türkiye özelinde örgütlenmesine, Türkiye’deki bütün boydaşlarına ulaşıp resmi olarak federasyon çatısı altında birleşilmesine karar verildi. Dernekleri olmayan bölgelerdeki Çepni boydaşların dernekleşmesine veya kurulmuş olan derneklere üye olup bu derneklerden federasyonun bünyesine katılmaları öneri olarak verildi.