Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, devam eden projeleri inceledi

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, devam eden projeleri inceledi
Yayınlama: 06.07.2020
1
A+
A-

Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve proje halinde olan bütün işler için çalışmalar son hız devam ediyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yapımı devam eden ve henüz başlama aşamasındaki proje yerlerini gezerek çalışmaları yerinde inceledi. İlk durağı 81 dönümlük vizyon bir proje olan “Çocuk Köyü” oldu. Küçüksu’da 81 dönümlük alana sahip projenin yapım aşamasına yeni başlanacak. Pandemi dolayısıyla yapımı bir süre ertelenen “Çocuk Köyü” projesi için Üsküdar Belediyesi kolları sıvadı. Başkan Türkmen, “Dünyada eşi olmayan bir işe başlıyoruz. Her çocuğun bir köyü olacak!” şeklinde konuştu.

undefined

Başkan Türkmen’in ikinci durağı Küçüksu Hekimbaşı’nda yapımı devam eden bağlantı yolları oldu. Nato yolu ile Küçüksu’yu bağlayacak bu yol ile büyük bir ihtiyaç karşılanırken Temmuz sonunda bitirilmesi hedeflenen proje sayesinde çift gidiş ve çift gelişli geniş bir bağlantı yolu Üsküdar’a kazandırılmış olacak.

undefined

Başkan Hilmi Türkmen Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında yürütülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesini de ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Başkan Türkmen Twitter paylaşımında “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık, Üsküdar’da vatandaşlarımızın en güzel evlerde oturmasını istiyoruz. El ele verip bunu başaracağız!” şeklinde konuştu.

undefined

Burhaniye Mahallesi’nde yapımı devam eden Oğuzhan Cami inşaatını gezen Başkan Türkmen yetkililerden bilgi aldı. Alt katında 5 derslikli Kuran kursu, konferans salonu, AFAD Eğitim Merkezi, lojmanı ve yanındaki 150 kişilik öğrenci yurdu ile cami bu yıl sonu hizmete girmeye hazırlanıyor.

undefined

Sporun merkezi olan Üsküdar yeni bir yaşam merkezine daha kavuşuyor. İçinde yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı salon, fuaye, sergi alanı, bilgi evi-kütüphane, kafeterya, otopark alanı olan Ferah Mahallesi’nde bulunan Prof.Dr.Raşit Küçük Kültür ve Spor Merkezi’nin 2 ayda bitirilmesi plânlanıyor.

undefined

15 Temmuz Kahramanı Şehit Onur Ensar Ayanoğlu’nun adının verildiği Çamlıca’nın eteğindeki caminin restorasyon çalışmalarını inceleyen Başkan Hilmi Türkmen 15 Temmuz 2020 tarihinde açılışın gerçekleşeceğini müjdeledi.

Son olarak da Başkan Hilmi Türkmen eski belediye binasının istimlak çalışmaları ile yıkımı yapılarak 17 bin metrekarelik yeni bir alan kazandırılan altı 1000 araçlık otopark üstü de Üsküdar’a yeni bir nefes olacak Mimar Sinan Meydanı’nı ziyaret etti.