Başkan Türkmen’den ‘dönüşüm’ formülü

Başkan Türkmen’den ‘dönüşüm’ formülü
Yayınlama: 04.03.2021
Düzenleme: 04.03.2021 12:01
0
A+
A-

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, iştiraklerinden biri olan Kentur A.Ş.’yi inşaat şirketine dönüştürecek. Böylece, küçük ölçekli parsellerde daha düşük maliyetlerle kentsel dönüşümü hızlandırmayı planlıyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın  Kandilli, Kuleli, Küçüksu, Çengelköy, Güzeltepe, Bahçelievler, Mehmet Akif Ersoy, Yavuztürk, Kirazlıtepe, Küplüce, Beylerbeyi, Burhaniye, Ferah, Kısıklı, Kuzguncuk ve İcadiye gibi 16 mahallesinde 35 yıldır devam eden imar problemini çözdü; ancak bölge halkı, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun gereği, hisseli arazideki 3’te 2 çoğunluğu sağlayıp, deprem riski taşıyan konutların dönüştürülmesinde yetersiz kaldı.

Bu sorunun aşılabilmesi için adım adan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediyenin iştiraklerinden biri olan Kentur A.Ş’yi inşaat şirketine dönüştürme kararı aldı. Böylece, İller Bankası’ndan dönüşüm kredisi kullanarak küçük parsellerde daha düşük maliyetlerle kentsel dönüşümü bir an önce bitirmeyi planlıyor.