Sarıcakaya, Ümraniye’nin 16. kardeş şehri oldu

Sarıcakaya, Ümraniye’nin 16. kardeş şehri oldu
Yayınlama: 30.07.2021
0
A+
A-

Ümraniye Belediyesi, Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesiyle bir protokol imzalayarak kardeş şehir oldu.

Belediyelerin sorunlarını birlikte çözüme kavuşturmak, zaman içinde daha yakın ilişkiler geliştirmelerine katkı sağlamak ve tecrübe alışverişinde bulunmalarını imkân tanımak amacıyla yapılan kardeş şehir anlaşmaları yerel yönetimlerin güçlenmesine önemli katkı sağlıyor. Bu protokollerle yerel yönetim alanında işbirliği içerisinde çeşitli konularda ortak faaliyet yürütülerek, geniş bir yelpazede altyapı ve üstyapı projeleri geliştiriliyor.

Ümraniye Belediyesi kardeş şehir uygulaması kapsamında Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesiyle bir protokol imzalayarak kardeş oldu. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, başkanlık makamında bir araya gelerek protokol imzaladı.

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “Kardeş şehir anlaşmamız Ümraniye ve Sarıcakaya’ya hayırlı olsun. İmzaladığımız bu protokolün ilçelerimize sosyal ve kültürel olarak önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Birlikte güzel projeler hayata geçireceğiz” dedi.

Kardeş Sayısı 16’ya Çıktı

Ümraniye Belediyesi 1995’ten bu yana gerek yurt içi, gerekse yurt dışında 16 şehirle protokol imzalayarak kardeş oldu. Ümraniye Belediyesi’nin diğer kardeş şehirleri ise şöyle: Fojnica (Bosna Hersek), Stari Grad (Bosna Hersek), Jabalia Al Nazlah (Filistin), Dire Dawa (Etiyopya), Şahinbey (Gaziantep), Susurluk (Balıkesir), Altıeylül (Balıkesir), Belen (Hatay), Gümüşhane, Mihalgazi (Eskişehir), Gevye (Sakarya), Of (Trabzon), Kelkit (Gümüşhane), Demirözü (Bayburt) ve Çayeli (Rize).