Pehlivan: 2024’te İstanbul yeniden AK Parti’nin…

Pehlivan: 2024’te İstanbul yeniden AK Parti’nin…
Yayınlama: 23.10.2019
Düzenleme: 23.10.2019 10:42
1
A+
A-

Üsküdar TV’ye özel açıklamalarda bulunan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, 2024 seçimlerinde İstanbul yeniden AK Parti’ye geçecektir” dedi. Pehlivan, bu 5 yıllık dönemde Üsküdar’ın artık turizm şehri olarak anılmaya başlanacağını kaydetti.

Röportaj: Ceylan Çayıroğlu

Kamera: Oğuzhan Kaplan

AK PARTİ Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, Üsküdar TV’den Ceylan Çayıroğlu’nun sorularını cevaplandırdı. Pehlivan, teşkilat çalışmalarından yerel seçimlere, Üsküdar’ın sorunlarından yeni dönem çalışmalarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Öncelikle, teşkilat çalışmaları hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?

Türkiye olarak 1 yılda 3 seçim geçirdik. Bu seçimlerde gayretleriyle bizleri onurlandıran teşkilat mensuplarımıza “Teşekkür” belgelerini takdim ediyoruz. Bu arada da, çok coşkulu bir Danışma Meclisi Toplantımız oldu. Teşkilatımız, sanki yarın seçim olacakmış gibi çalışmakta.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL, ‘DEPREMSEL DÖNÜŞÜM…’

Kısa bir süre önce yerel seçimler oldu malumunuz… Buradan yola çıkarak, AK Parti beklediği oy oranına ulaştı mı? Çünkü, 16 mahalleyi ilgilendiren imar konusunda halk tepki gösteriyordu ve bunun seçimde sandığa yansıyacağı söyleniyordu.

Üsküdarlılar Hilmi Türmen başkanımıza, AK Parti’ye 5 yıl daha bir görev verdi. Öncelikle bunun için Üsküdar halkımıza teşekkür ediyoruz. Aslında biz bunu hep anlattık; Üsküdar’da bir imar problemi yoktu biz seçime girerken. 16 mahalledeki imar sorunu çözüldü. Buna halen inanmayan çevreler, özellikle rakip partiler yanlış bir algı oluşturmaya çalışsa da, bunu hem teşkilatımız, hem de belediye başkanımızın çabalarıyla bu algının altında ezilmedik. Çünkü, Üsküdar’ın 16 mahallesinde şu anda imar var. Sadece parseller büyük olduğu için kentsel dönüşüme dönemiyor. Böyle bir sıkıntımız var. Seçim öncesi taahhüt ettiğimiz bu parselleri küçültüyoruz. Küçülünce de, kendi içinde komşular anlaşınca da inşaallah çok kısa bir süre içerisinde kentsel dönüşüm daha da hızlanmış olacak. Biz artık kentsel dönüşüm de deniyoruz. Çünkü, kentsel dönüşüm dediğiniz an akıllara hemen ‘rant’ gibi bir düşünce geliyor. Biz buna artık “Depremsel Dönüşüm” diyoruz.

DEPREMSEL DÖNÜŞÜM’DE HAREKETLİLİK VAR

Üsküdar Belediyesi’nin büyük gayretleriyle imar sorunu çözüldü. Peki halkın büyük çoğunluğu neden halen kentsel dönüşüme yanaşmıyor?

Aslında yanaşmıyor değil. Biz bununla ilgili vatandaşlarımızla iletişim halindeyiz. Ciddi bir hareket başlamış durumda. Bir çoğu şu an müteahhitlerle görüşme halindeler. En doğru kişiyi seçmeye çalışıyorlar. Az önce de bahsettiğimiz parselleri küçültme konusu da var… Kendi içlerinde anlaşarak, parsellerin küçülmesini sağlamaya çalışıyorlar. Depremsel Dönüşüm için şu anda ciddi bir hareketlilik var Üsküdar’da… Bu henüz daha sokakta beton atılırken görünmese de, insanlarımız bu konuya duyarlı. Hepsi bir arayış, çaba içersindeler.

ÜSKÜDAR ARTIK BİR TURİZM ŞEHRİ OLARAK ANILACAK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e bir 5 yıl daha görev verdi. Bu 5 yıl içinde Üsküdar’da neler değişecek?

Yeniden tekrar tekrar teşekkür ediyoruz ‘AK Kadrolara” ve halkımıza, teşekkür ediyoruz, Üsküdar’ı bir 5 yıl daha başkanımız Hilmi Türkmen’e emanet ettikleri için… Seçimden önce 41 tane proje açıkladı başkanımız… Bunun tabi büyük kısmı Büyükşehirle ortak yapılacak projelerdi. O noktada bakalım Büyükşehir Belediyemiz nasıl bir destek verecek. Öncelikle onu ben de çok merak ediyorum. Belediye Başkanımız bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da verdiği her sözü sonuna kadar takip eder ve bu konuda da çok inatçıdır. Mutlaka verdiği sözlerin tamamını yerine getirecektir. Ama bu da tabi tek başına yeterli değil. Biliyorsunuz ki, biz Cumhurbaşkanımızın komşularıyız. Üsküdar’da, bunun yanında da bir çok projeler var. Boğaz’ın altından geçen Tüp Geçit projesi Üsküdar’dan geçecek. Çok kısa bir zaman sonra Çamlıca Kulesi açılarak, İstanbul’un sembollerin bir tanesi olacak. Aynı zamanda, hizmete girmesiyle de turizm noktasında ayrı bir desteği olacağını düşünüyorum. Bu dönemde turizmi daha bir ön plana çıkaracak belediye başkanımız da… Hem yerli, hem yabancı turist noktasında… Depremsel Dönüşüme yine ayrı bir önem verecek. Bu 5 yılda inanımoyurum ki, Üsküdar bir önceki 5 yıldan çok daha fazla yol katedecek. Önceki dönem, biliyorsunuz ki 62 tane sıfırdan yapılmıştı. Şu anda camilerimiz, okullarımız, kamu kurumlarımızın tamamı depremsel anlamda dönüştü. Depremden etkilenen bir okulumuz oldu. Onun dışında bütün okullarımız, kamu binalarımız yenilendi. Halkımızla beraber, el ele bu “Depremsel Dönüşüm”e ağırlık vereceğiz. Yani bir turizm, bir de “Depremsel Dönüşüm”e daha ağırlık verilecek bu dönem…

İstanbul artık CHP’li bir başkan tarafından yönelitiyor ve Başkan Ekrem İmamoğlu sanki Üsküdar’a biraz daha yakından ilgileniyor gibi… Bunun nedeni sizce ne olabilir?

Güzel bir soru… Üsküdar, İstanbul’un kalbi. Stratejik anlamda, bütün ağırlığı noktasında, Üsküdar sınırların ötesinde bir etki alanında. Tabi ki, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ikamet ettiği ilçeder aynı zamanda. Tabi bunu bunu sayın İmamoğlu’na sormak lazım… Ama, bunun biz de farkındayız. Önceki dönem Büyükşehirimizin yaptığı çok güzel bir meydan var. O meydanı kullanıyorlar… Bu gayet normal… Üsküdar’ı, CHP her dönem, her siyasi partinin başkan adayı yönetmeye talip olmak ister. Üsküdar, hakikaten çok köklü bir şehirdir.

ÜSKÜDAR, AK PARTİ’NİN KALESİDİR, ÖYLE KALACAKTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ikamet ettiği Üsküdar’ı, bir dahaki seçimlerde Büyükşehir’de olduğu gibi kaybetme endişeniz var mı?

2014 yılında %2 gibi oy farkıyla kazanmıştık Üsküdar’ı… O zaman da diyorlardı ki, “Üsküdar’ı kazanamayacaksınız”, “Üsküdar’da imar sorununu çözemedeniz” gibi.. Bunları hep duyuyoruz. Ama, öyle bir endişemiz yok. Üsküdar, AK Parti’nin kalesidir her zaman ve öyle olmaya devam edecektir. Cumhurbaşkanımız her Üsküdar’a geldiğinde, “Komşularım” diye hitap ediyor. Sadece bu bile aslında bizim için çok önemli, çok kıymetli. Bu yüzden öyle bir endişe taşımıyorum. Tam tersi, önümüzdeki 2024 seçimlerinde İstanbul’u tekrardan AK Parti kesinlikle geri alacaktır.

ÜSKÜDAR’IN GENEL ANLAMDA BÜYÜK BİR SORUNU YOK

AK Parti’nin İlçe Başkanı olarak halkın içerisindesiniz. Vatandaş size ne gibi memnuniyet veya şikayetlerde bulunuyor?

Ben, doğmu büyüme Üsküdarlıyım ve burada esnaflık yapıyorum. İnsanlarla sürekli içiçeyiz… Günümün 4-5 saati telefonla geçiyor. Çünkü sürekli vatandaşımızın sorunlarıyla ilgileniyoruz. Üsküdar’ın genel anlamda bir sorunu yok. Ufak, tefek günlük memnuniyetsizlikler oluyor. Ama, bu dönem biraz daha ekonomik saldırılar sonucu yaşadığımız ekonomik daralma dönemini geçirdik ki, bu artık şu anda düzeliyor. Biraz işsizlik konusunda talepler oluyor. Bunları da yine elimizden geldiğince özel sektör işbirliğiyle, iş bulamamış kardeşlerimiz olduğu zaman, belediyemizin ÜSİM kurumu aracılığıyla bu süreci atlatıyoruz. Bunda da, pozitif geri dönüşümler aldık.