Başkan Türkmen, Portakal’ın cehaletini yüzüne vurdu

Fatih Portakal’ın Youtube kanalında yaptığı yayında Üsküdar’da kentsel dönüşüm ile ilgili asılsız iddialara Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den yanıt verdi. Türkmen 1 kat imar hakkı ile dönüşüm maliyetinin düşürüldüğünü ayrıntılarıyla anlattı.

Başkan Türkmen, Portakal’ın cehaletini yüzüne vurdu
Yayınlama: 09.02.2024
10
A+
A-

Fatih Portakal Youtube kanalında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Mimar Sinan’da astırdığı “Sevgili Mimar Sinanlılar CHP’nin “Hayır” oyuna rağmen mahallemize ilave 1 kat imar getirdik” yazılı afişini konu aldı. Portakal bu asılan afişle ilgili olarak 1 kat imar ile ilgili olarak Türkmen’ hakkında ağır ifadeler kullandı.

Hilmi Türkmen Fatih Portakal’ın iddialarına yanıt verdi. Türkmen Portakal’ın bu konuda bilgisiz olduğuna dikkat çekerek “depreme dayanıklı evlere kavuşmasının önündeki en büyük engel, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, ahkam kesen, “her şeyi bilen” bu kafa yapısıdır” dedi.

Hilmi Türkmen’in Fatih Portakal’a yanıtı şöyle:

“Hızlı bir kentsel dönüşümün, insanların depreme dayanıklı evlere kavuşmasının önündeki en büyük engel, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, ahkam kesen, “her şeyi bilen” bu kafa yapısıdır işte.

Üsküdar merkez mahallelerinde 50 yıllık, tamamı riskli binalar bu yeni plan sayesinde dönüşecek!

800 m2 birleşen (3 bina) her parsele 1 ilave kat hakkı onaylandı. Bu ne demek biliyor musunuz? İnsanların 50 yıllık, çürük binalarını, sıfır ya da çok düşük bir maliyetle dönüştürebilmesi demek. Dönüşüm için yeterli finsansal gücü olmayan insanların, insanlarımızın depremi korkarak beklememesi demek!

Üstelik zorunlu tuttuğumuz 800 m2 birleşimi sayesinde yapılabilecek zemin altı otopark ile, yolların yayalara kalması ve daha çok sosyal donatı alanının halkımıza kalması demek.

Ama birileri hiçbir şey bilmeden her şeyi bilmeye, bir arayıp bilgi alma zahmetine bile girmeden kamuoyuna yanlış bilgi vermeye devam ediyor.

Bu kadar can kaybetmişken lütfen gerçek anlamda sorunluluk sahibi olun, insanları yanıltmayı bırakın.

Göreviniz gazetecilikse, lütfen onu da olması gerektiği gibi, bilgi sahibi olarak yapın. Sabahtan beri yüzlerce telefon, mesaj aldım 10 yıldır bu haberi bekleyen insanlardan. İnsanların gerçek gündemlerine dahil olmuyorsunuz madem, yanıltmayı bırakın.

Kentsel dönüşüm süreçlerinde işte hep bu “çok bilen, her şeyi bilen ve her dönüşüme otomatikman karşı çıkan” kafa ile mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz. Milletimizle el ele verip, depremi acı bir gerçeğimiz olmaktan çıkaracağız.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.