Hakan Aslan: MHP inandığı için ‘evet’i savunmuştur

Hakan Aslan: MHP inandığı için ‘evet’i savunmuştur
Yayınlama: 21.04.2017
Düzenleme: 22.04.2017 11:09
3
A+
A-

16 Nisan referandumunda Üsküdar’da %53 ‘hayır’ oyunun çıkmasından sonra Ak Parti Üsküdar sessizliğini korurken, ilk açıklama Milliyetçi Hareket Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan’dan geldi.

“Referandum sonucuna baktığımızda halk, hem muhalefete, hem de siyasal iktidara açık kapı bırakmıştır” diyen MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan, “Bu noktada da, siyasi partiler kendilerine düşen görevleri yerine getirmekle mükelleflerdir” diyerek, şunları söyledi:

“16 Nisan referandumu, öncelikle çıkan sonuç evet şeklinde olmuştur. Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu sonuç gerek ‘hayır’ gerekse ‘evet’ cephesinde kabullenilmesi gerekir. Bu sonuçtan kimse başka beklentilere yönelmemesi lazım. Önümüzdeki 2019’da Cumhurbaşkanlığı, yerel seçimlerle ilgili çalışmalara başlanması gerekir. Türk milleti o konuda basiret sahibidir. Verdiği oylarla da, hem muhalefete açık kapı bırakmıştır, hem siyasal iktidara veya onun desteklediği MHP’ye de; bu sistemle ilgili eksiklikler neyse onları düzelterek, aziz Türk milletini 2019’da gayrisafi hasılayla ilk 10 devletin arasına sokmak için her türlü çabayı sarfetmeleri için bir ön açmıştır. Bu noktada da, siyasi partiler kendilerine düşen görevleri yerine getirmekle mükelleflerdir. Referandumun geneline baktığımızda, birlik, beraberlik çerçevesinde bir seçim geçirdik. Ufak, tefek olaylar da olmuştur. Ama bunlar dikkate alınacak şeyler değildir.”

Hakan Aslan: Kara propaganda yürüttüler!

Üsküdar’da %53 ‘hayır’ oyunun çıkmasına ilişkin olarak da konuşan Aslan, “Yurdun çeşitli yerlerinde, Ak Parti ve MHP’nin desteklemiş olduğu ‘evet’lerde, bazı yerlerde azalma olduğu aşikardır. Bunun çeşitli sebepleri vardır. 60 günlük bir sürede Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin fazla anlatılamamasından, karşı taraftaki ‘hayır’ cephesinin kara progandasını yaparak bu sistemin ‘tek adamlık’, ‘T.C.’nin rejimini değişeceği’ne yönelik vatandaşların kafasında şüphe uyandıracak bazı eylem ve söylemlerde bulunduklarını gördük. Ama, gerçeğin böyle olmadığını ilerleyen zamanlarda da görüleceğini söyleyebiliriz.

Yerel anlamda da, Ak Parti sistemle ilgili, vatandaşla ilgili bir kopukluk yaşamıştır. MHP’deki muhalif kanadın bu süreci adeta mal bulmuş, mağlup gibi saldırıp başarısız olması için bazı söylemler geliştirdiler. Bu da, halkta karşılık bulduğunu görüyoruz. Ama, bu süreçte ‘evet’ amacına ulaşmıştır. Yeni oluşacak bu Cumhurbaşkanlığı sisteminde milliyetçi, muhafazakar, mütedeyin insanların oluşturduğu siyasi partilerin daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Ak Parti ve MHP inandığı için ‘evet’i savunmuştur

MHP tabanın ‘evet’ oyu vermediği iddialarına da değinen Başkan Aslan, “Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, ‘Eğer YSK’nın elinde öyle bir formulü varsa, sandıkta kimin ne verdiği belli olur.’ Tabi bunda dediğimiz, çeşitli faktörler var. Yerel anlamda imar, çevre düzenlemesi, iş, aş… MHP’nin içindeki muhalefet yapılanmasının etkisi vardır. Bu etkenler sandığa ne kadar yansımıştır, ne kadar yansımamıştır bilemiyorum ama, Ak Parti ve MHP teşiklatları samimiyet içerisinde inandığı için ‘evet’i savunmuştur. Sandığa da gitmiştir. Halkımız bu kadar oy vermiştir. Bunun da başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.